szerző:
hvg.hu

A Pokol macskája úgy tűnik a jégen is úr, közel 300-as tempóig hajszoltak egy Dodge Challenger Hellcat-et.

A svédországi Arsunda Speed ​​Weekenden az amatőr versenygépek közé nevezett autó 274 kilométer per órás csúcssebességgel száguldott. A kocsi átlagsebessége pedig, a szabályok szerinti oda-vissza mért 1 kilométeres szakaszon, 261 km/h-ra volt.

A Dodge Challenger Hellcat Coupe-ban egy 6.2 literes kompresszoros motor van 717 lóerős teljesítménnyel, amelyet hatfokozatú manuális váltóval is lehet kérni.

2014-ben a Bajkál tavon egy orosz autós állított fel etalonnak számító 263 km/h-s sebességrekordot egy 340 lóerős Jaguar XF-fel. Ennél valóban jobbat ment a Hellcat, azonban a videón is látható felírat vélhetően nem lesz hitelseíthető. Az abszolút csúcs ugyanis egy Audi RS6-é, amely 2013-ban nem kevesebb, mint 335,7 km/h-s tempóig gyorsult egy befagyott tavon, a Nokian egyik csúcsminőségű abroncsának csinálva komoly reklámot.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!