szerző:
hvg.hu

Ötven évvel a legendás Shelby GT350-H bérautó után ismét összefogott a Ford, a Shelby és a Hertz, hogy egy különleges Mustanggal gyarapodjon a kölcsönzői flotta.

Ötven éve a Ford, a Shelby és a Hertz autókölcsönző együttműködésének eredményeként megszületett a Shelby GT350-H bérautó, ami kizárólag a kölcsönző számára készült a rent-a-racer (vagyis a „bérelj versenyautót”) akció keretében. Azóta egyszer megismételték a nagysikerű kampányt 2006-ban, a legendás modell 40. évfordulóján, a jó hír pedig, hogy ismét eltelt egy évtized, így harmadszorra is kibővül a Hertz flottája a Shelby GT-H-val.

©

A Shelby Las Vegas-i üzemében készített egyedi, kölcsönzői típusból mindössze 140 darabot gyártanak, amelyek a nagyobb reptereken lesznek elérhetőek a Hertz’s Adrenaline Collection részeként. Természetesen az egyedi tervezésű motorháztető alatt az 5.0 literes, szívó V8-as erőforrás kapott helyet, amely valószínűleg nagyobb teljesítményre képes a gyári kivitel 420 lóerejénél, ugyanis egy öblösebb hangot garantáló sportkipufogó-rendszerrel is ellátták.

©

A műszaki csemegék ráadásul nem merülnek ki a kipufogóban, hiszen a GT-H megkapta a Racing Handling Pack csomagot is, amivel feszesebbre hangolt lengéscsillapítók, ültetőrugók, futómerevítés és 19 colos alufelnik is járnak, amiket csúcsteljesítményű Michelin abroncsokkal szerelnek. Bónuszként az egyedi megjelenésről is gondoskodtak a tervezők, többek közt a jellegzetes fekete fényezéssel és aranyfényű gyorsító-csíkokkal, a szénszálas splitterrel és hátsó spoilerrel, valamint a Hertz Edition emblémákkal, logóval és küszöbléccel.

Aki szeretné kibérelni a legendás Shelby bérautó modernkori reinkarnációját az május végétől megteheti, ha Amerikában jár, de arra fel kell készülnie, hogy fokozottan nagy lesz iránta az érdeklődés.

©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!