szerző:
hvg.hu

Olyan limuzint építenek, ami az ügyfél minden igényét kielégítené.

Épp egy hónapja, hogy a Mercedes bemutatta a világ legbiztonságosabbnak mondott páncélautóját, amit Mercedes-Maybach S600 Guard néven dob piacra. Az ennek alapjául szolgáló S-osztályról még 2014 novemberben rántotta le a leplet a cég, tavaly februárban pedig be is árazták: az amerikai piacon 190 ezer dollárért, vagyis nagyjából 51 millió forintért lehet hozzájutni. Cserébe olyan luxust kínál, ami a Rolls-Royce-szal és a Bentley-vel is felveszi a versenyt.

©

A láthatóan megtérülő piacról a BMW sem szeretne lemaradni. Klaus Froehlich, a cég fejlesztési vezetője nemrég az AutoNews-nak úgy nyilatkozott, a BMW már létrehozott egy új, ultra high-end kategóriába sorolt luxusautót, ami méltó ellenfele lehet a Mercedes-Maybach-nak.

©
©
©
©

Hogy mennyire exkluzív darabról van szó, azt jól mutatja, hogy a 7-es sorozat alapárához képest igen magas összegről indítják az árusítást. Froehlich azt is elárulta, a kocsi 170 ezer dollárnál kezdődik majd (kb. 49 millió forint), ami körülbelül 20 ezer dollárral kevesebb, mint a rivális gépe.

©

A BMW-s források szerint az autó nemcsak egy kinyújtott 7-es lesz, a bajorok ugyanis egy olyan limuzinban gondolkodnak, ami az ügyfelek minden igényét ki tudja elégíteni. Érdekes csatának ígérkezik, kíváncsian várjuk.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!