szerző:
hvg.hu

Valamennyire már most is benne vannak a safety carként adott BMW i8-akkal, de lehetséges, hogy csapatot is indítanának.

Az Andretti Formula E csapattal folytat tárgyalásokat a motorsport.com értesülései szerint a bajor autógyártó. Az együttműködés részletei még lényegében teljesen homályosak, de a német cég jelenleg is partnere a sorozatnak, példának okáért a márka szállítja a szintén elektromos hajtású biztonsági autókként dolgozó BMW i8-akat. Most úgy tűnik egy lépéssel tovább is mennének, és esetleg tulajdonszerzésben gondolkodnak, vagy legalábbis komoly technológiai támogatást nyújtanának az Andretti csapatnak.

©

Mindenesetre a Formula E kezdi behozni a hozzáfűzött reményeket, és egyre több nagy szponzor, illetve autógyártó is érdeklődik a szerepvállalás felől. A Renault, az Audi és a Citroen prémium részlege a DS már ott van, az indiai Mahindra is bejelentette, hogy beszáll a sorozatba, valamint első japán gyártóként a Nissan is bejelentkezett.

A konkrétumok bejelentésére leginkább a májusi berlini Formula E-futamon kerülhet sor.

Az elektromos hajtású versenyautókkal zajló sorozat az idén is 11 futamból áll majd, a különbség a tavalyi sorozathoz képest, hogy a csapatok már nem egyenmotort használnak, lehet saját fejlesztéseket tenni a kocsikra.

A sorozat másik különlegessége lesz jövő évtől, hogy elindul a pilóta nélküli versenysorozat is, a Roborace, ahol majd távolról állítgatják menet közben az autók beállításait a mérnökök.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.