szerző:
hvg.hu

Legalábbis a legújabb reklámfilm szerint, melyben Gerty, a boxer oldja meg a feladatot a parkolóasszisztens segítségével.

A párhuzamos parkolás sokak rémálma, pláne, ha a szűk helyre kell betenni az autót. Ebben segítene a parkolóasszisztensek legújabb generációja, amely már nem csak azt képest felmérni, hogy befér-e az autó az adott helyre, de a manővert is kivitelezik a sofőr helyett.

Legalábbis elméletben, hiszen a valóság azért más képet mutat, de jó hír, hogy folyamatosan fejlődik, és egyre több modellben elérhetővé válik a technika, amire bizonyíték, hogy már egy Opel Corsa is képes magától parkolni.

Hogy mindezt szemléltessék, az opelesek egy kutyát ültettek a volán mögé, és hagyták az autó magától elvégezze a manővert. A valóságban erre ugyan nem lenne képes a technika, hiszen a gázt a sofőr adagolja, és a váltót is ő kezeli, de az ötlet ettől még jó.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!