szerző:
hvg.hu

Az autók darabja 380 millió forintba kerül majd.

Úgy tűnik, az idei New York-i Autószalon nemcsak azért marad emlékezetes, mert új modelleket és koncepcióautókat mutattak be a gyártók, hanem azért is, mert a Jaguar egy nem várt bejelentést tett az eseményen. A cég közölte: újra beindítja annak az XKSS-nek a gyártását, aminek kilenc példánya még 1957-ben egy csarnoktűz eredményeként vált a lángok martalékává – számolt be róla a Carscoops.

©

A Jaguar klasszikus autókkal foglalkozó részlege az E-Type Lightweight modellek mintájára építkezik majd, hogy sikerüljön megalkotni a kocsikat, amik a cég warwicki műhelyében készülhetnek el. A gépeket pontosan ugyanazok alapján a tervek alapján építik meg, ahogy azt 1957-ben tették. Ahogy azt sejteni lehet, a Jaguar nem adja majd olcsón a modelleket, darabja nagyjából 1 millió font, vagyis körülbelül 380 millió forint körül lesz.

©
©

Tim Hanning, a cég szakembere szerint a technikai személyzetnek megvan az a fajta tapasztalata, amivel mind a kilenc autót hitelesen, és a lehető legmagasabb minőségen tudják megépíteni. Az első autók szállítása 2017 első felében kezdődhet meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.