szerző:
hvg.hu

A brit gyártó is komoly lehetőséget lát egy sportos SUV-kupéban, saját típussal jelentkeznének.

Az új modell egyelőre csak L560 kódnéven fut az Autocar információi szerint, de simán lehet a végleges neve Range Rover Sport Coupé. Az már tudott dolog volt, hogy a Range Rover is részt vesz abban fejlesztésben, amelyben a konszern másik márkája a Jaguar F-Pace, a márka első SUV-ja készült.

Valamint arra is emlékeztet a brit lap, hogy a Land Rover hárompilléres stratégiájában – Defender, Discovery és Land Roverek – a Sport Coupé lenne az Evoque XL, a normál Evoque és a Range Rover Sport közé pozicionálva. Mivel ez a szegmens nagyon felfutóban van, a tavaly bemutatott Mercedes-Benz GLE Coupé is tovább növelheti a típus versenyképességét mindenképp érdemes vele foglalkozni.

©

A vélhetően meglehetősen nagy 4,7 méteres újdonság, még így is kisebb lehet mint fő riválisa az X6 és GLE Coupé amelyek 4,9 méteresek és a Range Rover Sportnál, ami 4,85 méteres viszont nagyobb a 4,4 méteres Evoquenál. A belső térben az angolok azt ígérik, sokkal inkább luxusjellegű lesz, mint a hagyományos Range Rovereké.

A hajtásáról a jelenlegi Jaguar-Land Rover palettáról válogathatnak majd, amelyen hat és nyolchengeres motorok egyaránt vannak, de a természetesen egy teljesen elektromos és hibrid modell is szóba került, amely jelenleg is rendelkezésre áll a 345 lovas 3.0 literes V6-os Range Rover Sportban.

Az is biztos, hogy ha a Land Rover tartani akarja a célkitűzéseit és a jelenlegi 400 ezer autós kibocsátásról el akar rugaszkodni, amelyhez éppen Szlovákiában építenek gyárat – bár ott elvileg az új Defender készül majd –, akkor is szükség lehet még egy modellre, amellyel a tervezett 300 ezres kapacitásbővítést feltöltik.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!