szerző:
hvg.hu

Sosem árt, ha a műhelyben egy mester szétszerelés előtt lefotózza a munkadarabot, ezúttal azonban egészen látványos lett a végeredmény.

Ha valaki arra vállalkozik, hogy felújítsa egy autó motorját, nem árt felkötnie a nadrágját. Már maga a blokk kiszerelése is komoly műveletet jelent, a motor szétszerelése azonban kifejezetten nagy odafigyelést igényel. Nemcsak azért, mert drága mulatság, hanem ezért is, mert ha az összeszerelésnél a végén valami nem a helyére kerül, az komoly problémát jelenthet.

Az alábbi csapatnak azonban ilyen gondja valószínűleg nem akadt, bár egy nem mindennapi blokkot kellett felújítaniuk. A gép, amiből kiszerelték egy Triumph Spitfire volt, ami egy kétüléses angol sportkocsi. Az első modellt először 1962-ben mutatták be a Londoni Autószalonon, a gyártás pedig 1980-ig tartott. Hogy ez a kocsi melyik évből való, az azért árulkodó, hogy egy 1,2 literes, négyhengeres motorról van szó, így valószínűleg 1967 és 1974 között gyárthatták valamikor.

A blokk felújítása 11 hónapig tartott, amiről 3000 fotót készítettek a műhelyben a szakik, a végeredemény pedig egy egészen látványos stop-motion videó lett. Érdemes megnézni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!