szerző:
hvg.hu

Nagy volt az öröm az olaszoknál, komoly teljesítményt ünnepeltek.

Ki gondolná, hogy már öt év eltelt azóta, hogy a Lamborghini Aventadort a Genfi Autószalonon bemutatták az olaszok. Márpedig tényleg eltelt, sőt, 55 hónappal ezelőtt meg is kezdték a szuperautó forgalmazását.

Azóta megállíthatatlanul igyekeznek kielégíteni a megrendelők igényeit, akik szeretnék minél előbb magukénak tudni a 700 lóerős gépet. A jelek szerint jól teszik a dolgukat, az elmúlt 55 hónapban ugyanis már 4999 Aventador elkészült, pénteken pedig az 5000. is legördült a futószalagról.

©

Ahogy az illik, a cég meg is ünnepelte a szép teljesítményt, elvégre nem sokan mondhatják el magukról, hogy 5000 darab 100 millió forintot érő autót gyártottak le és adtak el. A kocsi mellett jobbról az a Stefano Domenicali áll, aki a tavalyi év végén Stephan Winkelmannt váltotta a vezetői székben.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!