szerző:
hvg.hu

Az eddigi TukTuk-ok helyét a Smart Fourtwo veszi át. Kérdés, mekkora sikerrel.

Jó néhány autót láttunk már, ami eredetileg közel sem rendőrautónak készült, később mégis az lett belőle. Elég csak a közel-keleti rendőrökre gondolni, akik a világ leggyorsabb autóin üldözik a bűnt. A New York-i egyenruhások azonban nem egészen ilyen járgányt kaptak. A kötelékbe mostantól egy Smart Fourtwo is beletartozik – számolt be róla a Car And Driver.

©

Persze nem ez az első furcsaság, ami a New York-i rendőröknél előfordul, eddig ugyanis a G0-4-re keresztelt jármű vitte a prímet, amit leginkább egy TukTuk-hoz lehetne hasonlítani. A Smart épp ezeket váltja, összesen 110 ilyen coupét kap a rendőrség.

Amellett, hogy kényelmesebb lesz, praktikus okai is vannak a cserének, ezzel ugyanis egy erősebb gépet vezethetnek az egyenruhások. A "rendőrmotort" viszont nem kapta meg, így egy hagyományos, háromhengeres, 89 lóerős motor lapul benne.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!