szerző:
hvg.hu

Persze nem egy átlagos kombi, hanem a svéd márka tuningrészlege, a Polestar által kezelésbe vett V60, melynek hathengeres motorja 350 lóerőt szabadít a versenypálya aszfaltcsíkjára.

A hétvége folyamán Franciaországban kezdetét veszi a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság 2016-os szezonja, amely magyar szempontból minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen Michelisz Norbert immáron gyári pilótaként áll rajthoz a Honda Civiccel, míg a Zengő Motorsport két ifjú titánnal fogja képviseltetni magát a szezonban.

További újdonság, hogy a mezőnyben megjelenik a Volvo is, ugyanis a Polestar Cyan Racing csapata két S60-as TC1-es versenyautót indít a futamokon, továbbá a biztonsági autót is svéd a márka szolgáltatja egy V60 Polestar személyében.

©

Aki az új safety car hallatán kissé értetlenül állna, mondván az Alfa Romeo 4C után szomorú látvány lesz egy családi kombi a mezőny élén, az megnyugodhat, hiszen a svédek sportkombija pokolian gyors tud lenni. Ezt annak köszönheti, hogy az orrában a 3.0 literes, soros hathengeres turbómotor dolgozik, amely 350 lóerőt és 500 Nm maximális nyomatékot szabadít az aszfaltra, hatfokozatú automataváltó és összkerékhajtás segítségével. Ennek köszönhetően öt másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 250 km/h-nál van elektronikusan limitálva.

Mivel biztonsági autóról van szó a bukókeret sem hiányozhat belőle, valamint a kötelező mentési és kommunikációs berendezések.

©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!