szerző:
hvg.hu

Érdemes lesz odafigyelni az amerikai cég új autójára, mert a Model 3 ismét csavarhat egyet az autóiparon. Ezeket tudjuk róla eddig.

Alig 24 óra múlva nagy bejelentést tesz majd a Tesla. A cég az elmúlt években drága, high-end kategóriás autóival már megnyert magának egy piacot, most pedig arra készül, hogy a középkategóriát is letarolja. A régóta kitűzött cél, hogy végre megfizethető elektromos autót (is) gyártsanak, beérni látszik. A Time a bemutató apropóján összeszedte, mit is tudunk eddig a kocsiról.

A legolcsóbb Tesla lesz

A cég első három modellje, a Roadster, a Model S és a Model X ára messze meghaladta az átlagfogyasztók költségvetését, a Model 3 esetében viszont más lesz a helyzet. Az eddigi információk szerint 35 ezer dollárnál, vagyis körülbelül 10 millió forintnál kezdődik az ára, ami egy szinten van egy új Nissan Leaf vagy egy új BMW i3 árával.

©

Azonnal rendelhető lesz...

Március 31-én 1000 dollárért már le is tudja foglalni az, aki szeretne magának egyet.

... de sokára érkezik meg

A Tesla az első ügyfeleknek csak 2017 végén kezdi el leszállítani az autót.

Rendben van a hatótávolság

A cég szerint az autó 320 kilométert tud majd megtenni egyetlen feltöltéssel. A legtöbb ember számára ennyi bőven elég, ezzel ugyanis simán megtehető a napi ingázás.

©

Elon Musk álma válik valóra

A Tesla-vezér régóta álmodozik arról, hogy egy középkategóriás, megfizethető elektromos autót készítsen. Ha a Model 3 beválik, azzal komoly piaci versenyt teremt, hiszen a BMW i3 – tesztünket itt olvashatja – vagy a Nissan Leaf – ezen a linken érhető el a teszt – mellé még a Chevy Bolt is beszáll a buliba, így egy remek versenynek nézünk elébe. Aminek hosszú távon mi leszünk a nyertesei.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!