szerző:
hvg.hu

A bemutató óta a legfontosabb részletek már kiderültek a Tesla legolcsóbb modelljéről, egy videó azonban felfedi az apró részleteket is.

Az április 1-jei bemutatón minden fontos részlet kiderült, amire az elmúlt hónapokban kíváncsi volt a közönség: az autó 344 km-es hatótávolsággal és önvezető móddal érkezik, a 0-100 km/h-s sprintet pedig 6 másodperc alatt teljesíti. A vásárlók rá is ugrottak azonnal, ömlenek rá a megrendelések, az apró részletekről azonban nem sokat lehetett tudni. Eddig, egy a bemutató tesztkörekor készített videóból ugyanis kiderül néhány.

1. A Model 3-ban nyolc darab akkumulátor lesz hosszanti irányba rendezve, szemben a Model S és a Model X 14 darabos, keresztbe pakolt pakkjával. A videó készítője szerint mindez azt jelenti, hogy a Model 3 nagyobb, de kevesebb akkut használ, ami segít lenyomni az autó árát.

2. Az autó motorja és váltója is a hátsó tengelyre került, pont úgy, ahogy a Model S-nél.

3. Három különböző tető lesz elérhető a Model 3-hoz: lesz belőle hagyományos, üvegtetős és panorámatetős változat is.

©

4. A csomagtartó közvetlenül a hátsó szélvédő aljánál kezdődik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jóval kisebb lesz a nyílása, mint a hagyományos autók esetében. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az utasok csomagjainak kevesebb hely jutna a kocsiban.

Ilyen egy Audihoz képest.
©

5. Az ajtónyitó kilincsek az Aston Martinnál alkalmazott megoldást vették le: a hátsó pontját megnyomva előugrik az eleje, azt meghúzva pedig kinyílik az ajtó.

Érdemes végignézni az ezekről készült videót, egyéb érdekességek is kiderülne belőle:

A rejtett részletek mellett egy ismert dizájnernek köszönhetően az is kiderült, milyen jól nézne ki, ha a Model 3-ból készülne Roadster változat.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!