szerző:
hvg.hu

Kikerültek az első hivatalosnak tekinthető tervek a Lada Vesta puttonyos változatáról.

A néhai 2104-es Lada kombi nagy kedvenc volt mifelénk, és egészen 2011-ig gyártották is őket igaz, akkor már csak az orosz piacra. A nemrégiben kezdődött Lada megújulás részeként viszont végülis várható volt, hogy a jelenlegi Lada Vestából is készül majd praktikus családi változat.

Az internetre kikerült képek állítólag a termék bevezetéséhez szükséges jogi védelmet jelentő anyagból származnak. Az újdonság a terepjárós Lada Vesta Cross alapjára kerül majd, csak kevesebb védőelemmel a kaszni alján, valamint alacsonyabb hasmagasággal.

©

A motortérben nem lesz variálás, az elég jól bevált 1.6 literes szívómotor 106 lóereje ide is bőven elég. A kombit ötfokozatú manuális illetve a Lada robotváltójával lehet majd venni. Kérdés, hogy a AvtoVAZ által megszellőztetett 122 lovas 1.8 literes sportosabb Vestából is lesz-e kombi?

A hivatalosan Lada Vesta SW gyártása 2017 második felében indulhat, a márka izsevszki gyárában, ahol elődje karrierje véget ért.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!