szerző:
hvg.hu

Ahogy várható volt, hosszú sorban araszolnak a járművek a fővárosi Róbert Károly körúton a szombaton kezdődött útfelújítás miatt. Aki teheti, jobb, ha elkerüli az egész környéket.

Szombaton fogtak hozzá Budapest egyik legforgalmasabb útjának felújításához: a Lehel utca és a Váci út között kezdték el felmarni az aszfaltot a villamospálya mellett az Óbuda felé tartó oldalon. Már a hétköznapokhoz képest gyérebb szombati forgalomban is torlódtak az autók.

A Vágány utcai felüljárótól az Árpád hídig teszik rendbe az utat. A munka a tervek szerint tavaszig tart, a 2017-es vizes vb előtt be kell fejezni.

A BKK múlt héten jelentette be, hogy megkezdik a felújítást. Itt írják le részletesen, pontosan miből áll a rekonstrukció, illetve hogyan változik a közlekedés rendje a munka idején. Eredetileg szeptember 15-ére tűzték ki az indulást, de végül két napot csúsztak, az autósok meg nyertek még két napot.

Hétfő reggel a Váci út és az Árpád híd közötti szakaszon is elkezdték felmarni az aszfaltot az Óbuda felé tartó oldalon, a járda mellett. Lebontották a járdát védő korlátot is. A járdát lezárták a Népfürdő utcai buszmegállóig, de sok biciklis még végighajtott ezen a szakaszon reggel, pedig a törmeléket és a leszerelt fém alkatrészeket balesetveszélyes kerülgetni.

©
Az Óbuda felé tartó az Árpád hídtól lehetett már jobb haladni reggel
©

Az óbudai oldalon egészen az Esztergomi útig dugó volt, nagyjából a Népfürdő utcától viszont folyamatosan lehetett haladni Óbuda felé 8 óra körül. A másik oldalon, vagyis a Hungária körút irányába már a hídtól torlódtak a járművek. A Váci útról a Róbert Károly körútra vezető sávban is dugó van.

©
©

A hvg.hu munkatársa úgy tapasztalta, hogy az M3-as felhajtójánál, a Kacsóh Pongrác útnál állt már a kocsisor a Róbert Károly körút előtt. Nagy dugó volt hétfő reggel a Dózsa György úton valamint a Hűvösvölgyi úton is.

©

Óbudán, az Árpád fejedelem útján közműmunkálatok kezdődtek a Szépvölgyi út előtt, a Szentlélek tér felé eső részen. Egy sáv kiesett, a másik sávon pedig váltakozva, jelzőlámpa irányításával halad a forgalom, itt szintén nagy a dugó.

A BKK térképén látható, hogy több helyen baleset is nehezíti a haladást.

©

Az Árpád hídon Pest felé egy műszaki hibás kamion vesztegel, lépésben halad a forgalom a Szentendrei úton és a Vörösvári úton – jelentette a BKK reggel háromnegyed 9 előtt.

A Hungária körúton baleset történt a Mogyoródi útnál a Rákóczi híd felé, ott is sávlezárásra és torlódásra kell számítani.

Ugyancsak baleset történt a Budakeszi úton a Dénes utca közelében, korlátozásra számíthatnak az arra haladók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló közlekedési helyzetekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!