szerző:
hvg.hu

A Faraday Future januárban mutatkozott be először, de már tesztelik az első, igazán ütős elektromos autójukat.

Az talán nem túl nagy meglepetés, hogy az autógyártók többsége ma a Tesla skalpjára vadászik, hogy minél hamarabb sikerüljön utolérni, majd lenyomni az amerikai céget. Az viszont már annál inkább, hogy valaki ezt egy év leforgása alatt tenné meg – de legalábbis igen merész vállalkozás.

A Faraday Future idén januárban mutatkozott be a Las Vegas-i CES elektronikai szakkiállításon, ahol egy igen futurisztikus szuperautóval lepték meg a közönséget. A cég persze hangsúlyozta, hogy nem ez lesz a termékük, azt csupán azért készítették, hogy megmutassák, mire képes az általuk készített fejlesztés. A kínaiak akkor azt ígérték, elsőként egy elektromos SUV-val jönnek majd ki.

Ennek kapcsán a napokban egy igen kecsegtető videót tettek fel a YouTube-ra, azzal a kommentárral, hogy "Nem hallod a motor hangját? Nem is lehet." Az autóról azonban semmilyen adatot nem közöltek, annyit viszont tudni, hogy a 2017-es CES-en mutatják majd be. Kifejezetten kíváncsiak vagyunk rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!