szerző:
hvg.hu

25 év után a következő generáció már nem a mi autónk, ettől még nem fest rosszul.

Amit már eddig is tudtunk, hogy véget ért a japán modell karrierje Esztergomban, áthelyezik az új generáció gyártását, minden bizonnyal Indiába. Ettől még persze hozzánk is érkezik majd a korábban igazán népszerű autóból.

Az újdonságról korábban már közzétettek hivatalos képeket is azonban azok sem tekinthetők teljesen véglegesnek. Most feltűnt a neten egy kép, amelyen már igencsak végleges megjelenésű Swift lehet. A koncepciórajzoktól kissé eltérő kocsiszekrény mindenesetre határozottan formás autót mutat. A hűtőrács formája és a lámpatest ugyan emlékeztet néhány mostanság más modellen is láthatóra, gondolunk itt a Fordok, Audik hűtőmaszkjaira, illetve az Opel Adam lámpáira és motortér formájára.

©

Jó néhány részlet persze már ismert az érkező újdonsággal kapcsolatban is, minthogy jönnek a turbómotorok. Legalábbis a Sport verzió biztosan az 1.4 literes 140 lovas aggregátját kapja, amely a jelenlegi Vitara legerősebb motorjaként már jelen is van. Persze az új Swift nem biztos, hogy ezzel a változattal jelenik majd meg először. Sokkal inkább az 1.0 literes háromhengeres turbós motorral szerelttel, amely az új Balenóban debütált, nem is beszélve a kis hibrides erőforrásról, amelyben az 1.2 literes szívó motor mellé építettek egy leginkább indítást és a hirtelen terheléseket kisegítő elektromos megoldást.

A korábbi, még csak dizájnrajzok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!