szerző:
hvg.hu

Az technológiai csúcsvállalat a hírek szerint Európában is építene egy Gigafactory 2-őt. Pont itt az ideje kampányolni.

A hollandiai város Hardenberg támadásba lendült, hogy magához csalogassa a lehetséges beruházást. Beindítottak egy látványos oldalt, amelyen a terület előnyeiről próbálják meggyőzni a dedikáltan zöldenergiákat használó nagyvállalatot. A kampányukhoz csatlakozott a terület néhány más városa is Groiningen és Drenthe is. Nyolc pontban szedték össze, hogy a Tesla, miért is válassza Észak-Hollandiát egy ilyen gigantikus beruházáshoz.

A meggyőzési projekthez, egy dedikált honlapot is létrehoztak, amit érdemes megnézni, egyszerű, látványos, meggyőző, és elég jó érveik vannak maguk mellett.

Klikk a képre az oldal megnyitásához.

Mindenesetre, ha Tesla tényleg a tartani tudja saját növekedési terveit, amely szerint az idén már piacra kerülő Model 3 nevű járművel kiegészült portfóliójával rövid távon az évi 100 ezer autóról 600 ezerre akarnak növekedni, akkor szükség lesz még egy-két gyárra a világban a jelenleg már próbaüzemben működő Gigafactory mellett. Ennek egyik helyszíne pedig minden bizonnyal Európa lesz. Persze a cég vezetője Elon Musk még konkrétumok nélkül fogalmazott nemrégiben, amikor azt mondta nem kérdés, hogy hosszú távon legalább egy – de akár kettő, három – jármű- és akkumulátorgyártó bázisra szükség lesz Európában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!