szerző:
hvg.hu

Az F-Type is elérkezett a modellciklus feléhez, így esedékessé vált egy kis ráncfelvarrás, melynek részeként kívül és belül is megújult, valamint bemutattak belőle egy limitált szériát 400 lóerővel, valamint egy jópofa alkalmazást, amivel a köridők is javíthatók.

A Jaguar 2013-ban kezdte el gyártani az F-Type-ot, először csak vászontetős roadsterként, egy évvel később pedig bemutatkozott a kupé verzió is. A V6-os és V8-as motorral hajtott kétüléses sportkocsi azonnal népszerű lett, amit a darabszámok is bizonyítanak, hiszen már az első évben több mint hatezret gyártottak belőle, azóta pedig stabilan 11 ezer példány felett jár az éves volumen. Hogy az iránta mutatott érdeklődést a modellciklus második felében is tartani tudják, elérkezett az ilyenkor szokásos ráncfelvarrás, valamint egy limitált szériás kivitelt is bemutattak belőle.

©

A külső megújulás kimerül az enyhén módosított lökhárítókban és a LED-es fényszórókban, az utastérben viszont komolyabb a változás. Egyrészt az F-Type is megkapta legfrissebb Touch Pro infotainment rendszert nagyfelbontású érintőkijelzővel, másrészt pedig a GoPro-val közösen fejlesztettek egy okostelefonos alkalmazást, melynek segítségével a kamerával rögzített felvételen a teljesítmény- és menetdinamikai adatok is megjelennek. Ezen kívül karcsúbb sportülések és új kárpit árnyalatok, illetve anyagok is megjelentek az opciós listán.

A facelift részeként egy éven keresztül egy limitált szériát árulni fognak 400 Sport néven, melyben a szám a kompresszoros V6-os motor teljesítményére utal lóerőben. Nem csak ebben tér el az alapkiviteltől, hanem a módosítottak futóművén, a komolyabb fékrendszert terveztek hozzá, egyénileg konfigurálhatóvá tették a vezetési módokat, illetve 20 colos szaténfekete felnikkel szerelik.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!