szerző:
hvg.hu

Régiós szinten sem rosszak a bruttó bérek a mérnökök körében nálunk.

A Hays Hungary munkaerő-toborzással és kiválasztással foglalkozó cég bruttó havi átlagfizetésre vonatkozó információi alapján írt cikket az Autópro szakmai oldal az autóiparban dolgozó mérnökök fizetéséről. A magyar pályakezdő mérnökök 2016-ban 300-500 ezer forint bérrel számolhatnak havonta, a pontos összeg attól függ, milyen területen szereztek ismereteket: fizetések tekintetében a minőségügyi mérnökök a sereghajtók, a tesztmérnökök pedig a legjobban keresők élén állnak – írja az autopro.hu a felmérés kapcsán. Ezek kiugró értékek, általánosságban az mondható el, hogy kezdőként 378 ezer forintról állapodhatnak meg a frissdiplomások munkáltatójukkal.

Természetesen a tapasztalattal szépen mennek felfelé a bérek. Ötéves szakmai háttérrel, a legtöbbel gazdálkodó mérnök akár egymillió forintos fizetéssel is számolhat, az átlag 725 ezer forint. 10 éves háttérrel pedig a csúcsfizetések 2 milliósak, az átlag 800 ezer forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!