szerző:
hvg.hu

Coloradóban egy befagyott tó jegén lehet versenyezni, ami nemcsak első ránézésre tűnik jó kis időtöltésnek.

Kezdő, de nagyon lelkes "autóversenyzők" számára keresve sem találhat jobb szórakozást az ember, mint egy kis gokartozás. Túl nagy kockázata szerencsére (a legtöbb esetben) nincs, viszont megvan minden, ami a verseny élményéhez kell: jó kis versenyjármű, bukósisak, viszonylag nagy sebesség. És van, hogy ezt még tovább lehet fokozni.

Az amerikai Aspen Ice Karting nevű cég kétségtelenül megtalálta a piaci rést, és olyan élményt kínál, amit mindenki szívesen kipróbálna egyszer. A coloradói Aspen közelében egy befagyott tavon alakították ki a pályát, ahol kedvükre száguldozhatnak az alkalmi versenyzők.

A gépek 12 lóerősek, a cég szerint pedig 80 km/h-s végsebességgel tudnak száguldani. Persze a gumik kifejezetten ilyen környezethez készültek, szóval az azért nem egészen olyan, mint amit egy hagyományos gokartra pakolnak rá.

Ugye, hogy szívesen kipróbálná az ember?

Még több autós videóért kattintson ide. Hasonlókért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!