szerző:
hvg.hu

Fél óra után minden megkezdett 15 perc parkolásért 1000 forintot kell fizetni a szolnoki Hetényi Géza Kórház parkolójában.

A magas parkolási díjat nem most vezette be a kórház, az Átlátszónak küldött válaszukból kiderült, hogy már lassan három éve ennyit kell fizetni 30 perc parkolás után (a mozgáskorlátozottakra négy óra után vonatkozik ez a szabály). Az összegről az egészségügyi intézmény menedzsmentje döntött.

A Hetényi Géza Kórházba nemcsak szolnokiak, hanem a környező településeken élők is járnak, a parkolás kérdése pedig azért különösen fontos, mert az intézményt nem könnyű megközelíteni: a lap azt írja, hogy a szolnoki buszpályaudvarról csak hétköznapokon, és akkor is csak két reggeli busszal lehet átszállás nélkül eljutni oda.

A durva parkolódíjjal a kórháznak az a célja – derül ki a válaszukból –, hogy a betegek és a látogatók ne az ő, hanem a város egyéb parkolóit használják. Ezekben a személyautóval közlekedők óránként 340 forintért tárolhatják a járművüket.

"A kórház területén lévő parkolóhelyeket elsősorban a dolgozók és a mozgásukban korlátozottak részére szeretnénk biztosítani" – írták.

Az Átlátszó szerint azonban a probléma az, hogy például a sürgősségi osztály a kórház parkolójából nyílik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!