szerző:
hvg.hu

Az amerikai Sacramentóban van egy igazán szomorú hely, ahonnan minden, autót szerető ember csak nagy szívfájdalommal tud kijönni.

Bármennyire is profin dolgoznak azok a szakemberek, akik a szuperautók összeszerelésén dolgoznak, időnként ott is be-becsúszhat egy-egy olyan hiba, ami az autókra nézve végzetes kataszrófával járhat. Nem egy olyan felvételt láttunk már, ahol egy méregdrága Lamborghini menet közben kapott lángra, és bizony nincs ez másként a Ferrarikkal sem.

Persze amellett, hogy időnként a "spontán öngyulladás" végez ezekkel az autókkal, a sofőrök sem mindig vezetik őket körültekintően, így nem egy ilyen szuperautó szenved komoly balesetet.

Az autókban keletkező kár minden esetben más lehet, de van egy pont, ami után már a tulajdnos is azt mondja, felesleges rendbe hozni a kocsit, mert az többe kerülne, mint egy szalonpéldány. Ha pedig mindez épp Kaliforniában történik, akkor biztos, hogy Sacramentóban köt ki a kocsi.

A FerrParts nevű hely az, ahol ezeket a végzetesen leamortizált autókat tárolják. Az udvaron van minden: F430, 348, Testarossa és más modellek is, de ezek nélkül is szívfájdító végignézni, ahogy az esővíz például megáll az egykor szebb napokat látott Ferrari motorházterében.

Persze az autókat végül teljesen szétbontják, és jó áron értékesítik azoknak a szervizeknek, ahol még látják a reményt egy-egy Ferrari újraépítésében. A többi pedig az enyészeté lesz előbb-utóbb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!