szerző:
hvg.hu

Egy ilyen összehasonlítás persze teljesen jogtalan, de legalább érzékletes.

A nagy előd Bugatti Veyron utódja a tavaly bemutatott Chiron, amelynek első példányait nemrégiben szállították le a vásárlóknak.

Az 1500 lóerős és 1598 Nm-es nyomatékkal felfegyverzett W16-os, 8.0 literes motorblokkú rettenet 2,5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100-as tempót, amivel Chris Harris egy jól ismert autós újságíró élvezkedik.

Harris, aki az új Top Gear számára forgat a Chironról, egy kis különműsor keretében mobillal felvett anyagot is kirakott a netre. A Chiron 6,5 másodperc alatt éri el a 200-at és 9 másodperc alatt a 250 km/h-t. (A Fabia 1.2 TSI 108 LE egyébként hivatalosan 9,4 másodperc alatt lép át a százat, álló helyzetből.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!