szerző:
hvg.hu

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar autóversenyzője úgy döntött nem csak pilótaként, de csapattulajdonosként is kipróbálja magát. Két versenyzővel állnak rajthoz, az egyre népszerűbb TCR-sorozatban. Természetesen Hondákkal.

Saját blogján jelentette be a túraautó-világbajnokságban (WTCC) szereplő magyar versenyző, hogy mostantól nem csak, mint pilóta, de mint csapat tulajdonos is tevékenykedik. Mint írta a versenyzés mellet fogalmazódott meg komolyabban a gondolat egy saját team alapításáról, miután hirtelen több körülmény is kedvezett a megvalósításnak. Hozzáteszi: nem egyedül vág bele ebbe a kalandba Bári Dávid és Bári Gergő lesz a társa, Gergő a WTCC-ben is mérnökként dolgozik mellette, Dávid pedig csapatvezetőként felel majd az operatív döntések meghozataláért.

A TCR egy hasonló sorozat a WTCC-hez, némileg kisebb költségvetéssel tudnak nem gyári csapatok versenyezni turbós, négyhengeres, 300 lóerő körüli versenygépekkel.

A csapat neve M1RA. „Az M1-gyel a nagy célunkat szimbolizáljuk: szeretnénk, ha idővel a miénk lenne Magyarország első számú versenycsapata. Az RA a Racingra utal, de kimondva nekünk a M1RA mindig is Mira lesz, így Michelisz Racingként is lehet értelmezni – írta blogján a magyar versenyző, csapattulajdonos.

©

Két Honda Civic Type-R-rel rajtolnak, a döntés nemcsak a szimpla márkahűségről szólt, hanem az eredményekről is. Tavaly több regionális TCR-bajnokságot is Hondával nyertek meg – írja Michelisz. A pilóták: az egyikük Tassi Attila, aki csak 17 éves, de tavaly már a dobogóra is felállt egyszer a TCR-ben. A másik pilóta az olasz Roberto Colciago, aki tavaly beugróként versenyt is tudott nyerni. Az autók már úton is vannak a TCR International Series idei első versenyére, amelyet április 1–2-án rendeznek Grúziában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!