szerző:
hvg.hu

A kék ovális logós gyártó ralikrossz autóját szinte szétveti az erő, és most az is kiderül, hogy pontosan hogyan készült a járgány.

A Ford Performance, az M-Sport és a Hoonigan Racing Division összefogásának és megfeszített munkájának gyümölcse az a Focus RS RX nevet kapott versenyautó, mely rögtön az első évében három győzelmet és hét pódiumot zsebelt be a ralikrossz-világbajnokságon. Az autó kifejlesztésére kevesebb mint egy esztendő állt rendelkezésre, az első tesztre pedig alig 12 nappal az első verseny előtt került sor.

Az alábbi videón megtekinthető, hogy az említett alakulatok fejlesztői hogyan alakítottak át egy lényegében utcai autót egy 600 lóerős, gigantikus turbóval feltöltött 2 literes motoros fenevaddá.

A szupererős Focust idén először a 2017-es ralikrossz-világbajnokság első futamán, március 31-én Barcelonában lehet majd verseny közben látni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!