szerző:
hvg.hu

Kevésnek érzi az Atecában szunnyadó erőt? Nyugodjon meg, hamarosan érkezik a Cupra változat.

A Seat egy kicsit megkésve, csak tavaly mutatta be első igazi hobbiterepjáróját, az általunk a külföldi menetpróbán és hazai teszten is alaposan kipróbált Atecát. A riválisokhoz képest egész feszesre hangolt, relatíve jó vezetési élményt biztosító új modellt eddig nem igazán vetette szét az erő, hiszen a legerősebb változat egy 190 lóerős dízel. Hamarosan azonban jön az első igazán sportos Ateca, melyet a kémfotók szerint már javában tesztel a gyártó.

©

A nem meglepő módon Ateca Cupra néven támadó, jelenleg még fejlesztés alatt álló újdonság hajtáslánca a nemrégiben ráncfelvarrt Leon Cuprából érkezik. A sportosabb külcsínt és megerősített fékrendszert kapó új Ateca 2 literes benzines turbómotorja az előzetes információk szerint a Leon Cuprához hasonlóan kereken 300 lóerős teljesítménnyel fog rendelkezni, ami több mint elegendőnek tűnik egy ilyen kompakt SUV esetében. A hivatalos leleplezés állítólag már nincs messze: a kereskedésekbe várhatóan még idén megérkező Ateca Cupra kezdőára 35 ezer euró, vagyis mintegy 11 millió forint magasságában fog alakulni.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!