szerző:
hvg.hu

A Model S belépőszintjének tartott autóból nem gyártanak többet, ami elég egyértelmű jelzés a leendő Tesla-tulajdonosok számára.

Alig egy évvel ezelőtt mutatta be a Tesla a prémiumatójának belépő szintű változatát. A Model S 60 és az S 60D ára 66 ezer, valamint 71 ezer dollárnál, vagyis nagyjából 18 és 19,5 millió forintnál kezdődött. Elon Muskék azonban a napokban bejelentették, megszüntetik az autó gyártását.

Az Engadget beszámolója szerint a döntés hátterében az áll, hogy a cég szerette volna "leegyszerűsíteni" a rendelést. Magyarra lefordítva ez nagyjából annyit tesz: inkább a Model 3-at rendeljék meg a leendő tulajdonosok.

©

Az S60 és S60D 310 és 350 km-t tudott megtenni egyetlen feltöltéssel. A Model 3 ezzel szemben 344 km-t tud, az ára azonban jóval barátibb: nagyjából 10 millió forint, így valóban értelmetlennek tűnik a drágább, de nem sokkal jobb modellek fenntartása. (Az S60 esetén nyilván a prémium-kategóriát kellene megfizetni.)

A Model 3-at mg idén megkapják az első megrendelők, sokaknak azonban 2018-ig kell várniuk az autóikra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!