szerző:
hvg.hu

Négy csapat állt rajthoz a világ első autós curling bajnokságán, ami sokkal viccesebbnek néz ki, mint ahogy hangzik.

Épp a napokban mutattuk be, mennyire jó lenne, ha lenne autós olimpia, abban ugyanis egész biztosan a szánkózás lenne az egyik legmókásabb szám. Most egy újabb "sportág" bukkant fel, amit egész biztosan az oroszok nyernének.

A beszámolók szerint néhány vállalkozó kedvű orosz kitalálta, hogy megcsinálják a curling autós változatát, amit egész egyszerűen nem tudunk nem nézni. A lényeg, hogy egyforma kiszuperált autókat állítanak fel a rajthoz, majd a csapat tagjai a lehető legnagyobb sebességre gyorsítják a jégen.

Egyikük a volán mögött ül és próbál kicsit kormányozni, hogy végül a megfelelő helyre guruljon, a lehető legközelebb a középponthoz. Hogy nehogy összekeveredjenek a csapatok, természetesen kék és piros autókat használnak.

Az első bajnokságban négy csapat vett részt, de a lelkesedésüket elnézve szinte biztos, hogy jövőre többen lesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!