szerző:
hvg.hu

Szépek a becsomagolt, körbe aszfaltozott lámpaoszlopok.

A Budapest Zöldutak tette ki a Facebook oldalára azt a sajátos megoldást, amely szerint az vadonat új Moszkva sétány kerékpárútjának aszfaltjába „beültették” a lámpaoszlopokat. A csomagolás biztos eltűnik majd, de talán nem így a legbiztonságosabb ez az út.

©

Egyébként így is volt így volt tervezve, meg lehet nézni. Díszburkolat, padok, kerékpárút: a látványtervek szerint kulturált körülmények között lehet majd eljutni gyalog és biciklivel a Margit hídtól az Árpád hídig, ha elkészül az új sétány a pesti alsó rakparton.

Hónapok óta megvan már a Dráva utcai csomópont és az Árpád híd közé tervezett Duna-parti sétány neve, és azt is lehet tudni, hogy fontos szerepe lesz a 2017-es vizes vb-n. Azon lehet majd ugyanis a verseny fő helyszínéig, a Dagály Úszóarénáig gyalogolni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Zelki Benjámin Itthon

Itt a tíz budapesti bicikliút, amelytől a guta megüti az embert

Itt a kerékpáros szezon, de a bringások jobb, ha felkészülnek rá, hogy a számukra fenntartott budapesti úthálózat mit sem javult a tél alatt. Az illetékesek a problémákat beruházás helyett leggyakrabban egy, a bringázást tiltó táblával orvosolják. Mutatjuk képekkel a tíz legkellemetlenebb budapesti bringás helyszínt. És várjuk olvasóink tippjeit a budapesti biciklis horrorra.