szerző:
hvg.hu

De úszni már tud. Szemétből épült.

Földön, vízen és levegőben is közlekedő járművet épít a nigériai Kehinde Doroijaiye, ebből két feltételt már teljesít a járgány. Ami önmagában is szép teljesítmény, tekintve, hogy a kocsi alapvetően hulladékból épült, és ezt nem is próbálja álcázni.

Durojaiye a CNN-nek elmondta, az autóval megjárta már a 135 kilométerre fekvő Ibadan városát oda-vissza. Közúton 120 kilométer/órás sebességre képes vele, de tesztelte már a tengerben, és a gép megfelelően úszik.

A 46 éves feltaláló gyerekkora óta épít különféle dolgokat, most az autó mellett drónokkal kísérletezik. Eddig négy autót épített, többnyire kidobott fából és műanyagból, hungarocellből. Az új kocsiban egy irodai szék a vezetőülés, a műszerfalon helyet kapott egy PC billentyűzete, valamint egy tricikliből újrahasznosított kormánykerék.

A repképességgel egyelőre küszködik, de reménykedik benne, hogy ezt is sikerül megoldani, és így elkészülhet az első hároméltű jármű Nigériában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!