szerző:
hvg.hu

A megalomán építkezésekről és a kifogyhatatlan olajvagyonról ismert arab ország ezúttal egy saját autóval rukkolt elő.

Az egy négyzetkilométerre jutó sportkocsik és luxusautók száma alapján abszolút a világ élvonalába tartozó Dubajban szinte csak úgy hemzsegnek az utakon a Bugattik, a Ferrarik és a Rolls-Royce-ok. De ne gondoljuk azt, hogy Dubaj ne tudna saját maga is kifejleszteni egy hasonló szuperautót. Íme a bizonyíték:

©

A mellékelt képeken a libanoni alapítású, de 2013 óta dubaji székhelyű W Motors által készített Fenyr SuperSport látható. A járgányról először 2015-ben hallhattunk, és az azóta eltelt időkben gőzerővel folyt a fejlesztése, melynek eredményeképp most már lényegében sorozatgyártásra érett a modell.

©

A motorháztető alatt egy RUF-tuninggal megspékelt 4 literes hathengeres Porsche boxermotor rejtőzik, mely kereken 900 lóerős teljesítményt produkál. A hétsebességes PDK-váltóval rendelkező járgány mindössze 2,7 másodperc alatt képes állóhelyzetből 100-ra gyorsulni, a végsebessége pedig 400 km/h.

©

Az 1190 kilogramm tömegű, alumínium karosszériás sportkocsinak csak a hátsó kerekei hajtottak, így a vezetés igen komoly kihívást és persze élvezetet is jelenthet. Az árcédulán 1,85 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 545 millió forintos összeg lesz olvasható. Az első példányokat várhatóan az év végén vehetik majd át a szerencsések.

©

Sorozatgyártásról egyébként csak idézőjelesen beszélhetünk, hiszen a tervek szerint mindössze 25 darab készül majd a Fenyr SuperSportból. De még így is sokkal több, mint a korábban 7 példányban legyártott, jelentősen drágább Lykan HyperSportból.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!