szerző:
hvg.hu

Ez is egy olyan videó, amit érdemes megnézni, ha valakit érdekel, hogyan is működnek azok a dolgok, amiket annyira természetesen használunk.

Az amerikai autókat az ötvenes évek óta javarészben automata váltóval gyártják. Akkoriban egyértelműen ez volt a legbonyolultabb része egy autónak, különösen, hogy minden elemét elektronika nélkül, még olajnyomással vezérelték.

A kézi váltóhoz képest nyilván nem meglepetés, hogy teljesen máshogy működik egy ilyen nyomatékváltó. Itt labirintusszerű csatornákon keresztül áramló váltóolaj vezérel szelepeket, amelyek az olajnyomást növelik vagy csökkentik, ezzel lehetővé teszik, hogy a motor nyomatékát továbbító fogaskerekek a működési pontjuknak, vagyis a megfelelő áttételt biztosítva kapcsolódjanak be a hajtásba.

Az alábbi videón, ami 4 percesre van felgyorsítva, egy Ford Thunderbird háromfokozatú automatáját kapják szét, majd rakják össze. Az egész videó, arra is magyarázat valamelyest, miért is olyan drága mulatság hozzányúlni a váltóhoz és a sokszor lebecsült amerikai autószerkezetek, például ezeknek a váltóknak a terén, nem volt éppen olyan elmaradott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!