szerző:
hvg.hu

A bajor paripa immár 31 esztendős, de simán megér annyi pénzt mint egy vadonatúj BMW M2.

A 80-as években az Alpina az 528i és 535i modellekre építette a B7 Turbo nevezetű sportszedánt, mely sorozat mindössze 278 darabot számlált. Készült azonban négy darab olyan B7 Turbo is, mely az említett kiindulási alapoknál durvább, E28-as BMW M5-re épült, és ennek a kvartettnek az egyik tagja most eladósorba került.

©

A 13 éve Németországból Kanadába került, ötsebességes manuális váltós példány eddig mintegy 203 ezer kilométert hagyott maga mögött. 3,5 literes lökettérfogatú soros hathengeres motorján egy nagy K27-es turbófeltöltő található, melynek köszönhetően nem kevesebb mint 320 lóerő jut a hátsó kerekekre.

©

Az eredeti fényezést viselő, megkímélt állapotú, 17 colos kerekeken guruló Alpina B7 Turbora még egy napig lehet licitálni - cikkünk írásakor 64 ezer dollár, vagyis átszámítva mintegy 18,7 millió forintnál tart a licit.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!