szerző:
hvg.hu

A kínai másoló iparág már jó ideje nemcsak a ruházati- és technológiai-, hanem az autószektorban is komoly erőkkel képviselteti magát. Mutatjuk a legújabb távol-keleti klónokat.

A kínai autógyártók eddig nem sok sikert arattak a nemzetközi piacokon. Nehéz eldönteni, hogy a ténylegesen kínai tervezésű, valódi távol-keleti vonalvezetésű járgányok, vagy a nagy és neves nyugati gyártókról másolt autók rendelkeznek kínosabb designnal. A most zajló Sanghaji Autókiállításon ez utóbbi "csodákból" abszolút nincs hiány, mint az az Autocar összeállításából is kiderül.

Elsőként íme a BJ80 PHEV, ami egyértelműen a jó öreg G-osztályos Mercire hajaz:

©
©

Aztán itt a Zotye E200, melyről lerí, hogy a Smart ForTwo-ról másolták:

©
©

A JMC S331 48V tervezői vélhetően a Range Rover Evoque-ot bámulták egy picit túl sokáig:

©
©

A Zotye Z700 tervezői a VW konszerntől loptak néhány designötletet:

©
©

A Hanteng EV pedig le sem tagadhatja, hogy a Jaguar F-Pace-ről koppintották a vonalait:

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!