szerző:
hvg.hu

Szokatlan ma már, de a hatvanas években ilyen nyitott Ikarusok is járták a várost. Most a fővárosi közlekedési vállalatnak újra van egy.

Alig néhány nap alatt elkelt egy interneten hirdetett, a fővárosi nosztalgiajáratként ismert Ikarus 630 nyitott autóbusz – írja a Blikk. A 35 millió forintos áron hirdetett járművet a lap információi szerint a BKV Zrt. vette meg. Hasonlóan eddigi funkciójához, továbbra is a budapesti forgalomban lesz majd látható.

©

A korábbi tulajdonosát Eőry Botondot egy régi szép emlék, egy karácsonyi ajándéka ihlette arra, hogy beszerezzen egy ilyen típusú buszt. Emiatt végül egészen Cottbusig utaztott és körülbelül 30 ezer euróért, azaz körülbelül 9 millió forintért megvásároltak egy donort, egy Ikarus 620–at –, aki elmesélte még, hogy a teljes restaurálás bő két évig tartott, és végül 2007-ben mutatták be először a teljesen felújított járművet.

©

A BKV-t is kereste a Blikk, akik még nem válaszoltak a beruházás körülményeire, de a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE)  VEKE elnöke szerint a harmincöt milliós összeg egy új autóbusz árának körülbelül a fele, így nem kérdés, hogy a BKV Zrt. jó döntést hozott a vásárlással – mondta Dorner Lajos, aki szerint egy nemzetközi piacon ennek többszörösét is fizetett volna ezért az autóbuszért egy gyűjtő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!