szerző:
hvg.hu

A bajor gyártó elkészítette a nemrégiben kijött új 5-ös hosszabb tengelytávú változatát.

A BMW tavaly ősszel mutatta be a formanyelv tekintetében nem sokat változott, azonban teljesen újgenerációs 5-ös modellt, melyet mi először Portugáliában tudtunk kipróbálni. Bár alapvetően nem kevés a hely az 5-ös BMW második sorában, a Shanghai Auto Show keretein belül most bemutatott, hosszabb tengelytávú új változatban már tényleg nagyon kényelmesen el lehet férni.

©

Kívülről csak a hosszabb hátsó ajtók különböztetik meg az új változatot az alapmodelltől. Az egész pontosan 13,3 centiméterrel nagyobb tengelytáv miatt az autó hossza immár meghaladja az 5 métert. Az 525Li, 530Li és 540Li változatban készülő hosszabbb 5-ösért azonban felesleges azonnal a hazai BMW kereskedésekbe rohanni, az ugyanis csak és kizárólag a kínai piacon lesz kapható. Közismert, hogy a tehetősebb kínaiak nagyon szeretik a hosszabb tengelytávú kocsikat, melyeket általában sofőrös autónak szoktak vásárolni.

©

Ha mindenképpen nyújtott kivitelű BMW-re vágyunk, akkor érdemes a 7-es modell felé kacsintgatnunk, melynek 5,23 méterre hosszított 750Li változatát nemrégiben mi is alaposan leteszteltük.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.