szerző:
hvg.hu

A libabőröztető boxerhangot a jövőben egyre ritkábban lehet majd hallani, avagy támadnak a zuffenhauseni elektronok.

A Porsche-eladások mostanság nagyon pörögnek, ugyanis a gyártó szinte mindegyik modellje igazi kasszasiker, még akkor is, ha például egyes modellek esetében 6 henger helyett már csak 4 hengert kapunk. Ezenkívül egyre inkább előtérbe kerülnek a gyártó hazánkban akár zöld rendszámmal is ellátható plug-in hibrid modelljei, és ez még csak a kezdet, ami a gyártó "bezöldülését" illeti.

Nyílt titok, hogy a német vállalat 2019-ben dobja piacra a már tisztán elektromos meghajtású Mission E-t, mely 500 kilométeres hatótávolságú és 600 lóerős Tesla riválisból évente mintegy 20 ezer példányt szeretnének eladni. Oliver Blume, a cég egyik vezetője a most zajló Shanghai Auto Show keretein belül ezenkívül arról is beszélt, hogy a Porsche a Mission E-t követően várhatóan további elektromos autókkal is elő fog rukkolni.

Emberünk azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy ezek vadonatúj modellek lesznek, vagy esetleg már létező típusok villanymotorral felszerelt új változatai. Blume szerint a Porsche hamarosan új plug-in hibridekkel is elő fog rukkolni, vagyis a jelenlegi Cayenne és Panamera hibridek mellett hamarosan újabb vegyes meghajtású Porschék érkezésére számíthatunk.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!