szerző:
hvg.hu

Az ikonikus német sportkocsi lemezei alá továbbra sem költöznek be nagy aksipakkok. Sokak örömére.

A Porsche a közelmúltban többek közt a Cayenne divatterepjáróból és a Panamera luxusautóból is készített olyan változatokat, melyek a fejlett hibrid hajtásláncuknak köszönhetően hazánkban büszkén viselhetik a polgárpukkasztásra remek zöld rendszámot. Eddig úgy tudtuk, hogy hamarosan a kétajtós 911-es modell is hasonló hibrid technológiát fog kapni, erre azonban végül mégsem kerül sor.

August Achleitner, a 911-es és 718-as modellek fejlesztését vezető német szakember elmondta, hogy elsősorban azért nem kerül plug-in hibrid technológia a 911-esbe, mert az akkumulátorcsomag jelentősen megnövelné az ikonikus sportkocsi tömegét. Ezenkívül a Porsche azért sem tartja életképesnek a plug-in hibrid 911-est, mert annak a részben a hibrid 918 Spyderből eredeztethető technológiája jelentős extra költségeket tenne ki, és emiatt a 911-esen realizált nyereség a vártnál kisebb lenne.

A 911-es tehát egyelőre megmenekült a részleges elektromosítástól, azonban nyílt titok, hogy a gyártó által egyelőre csak Mission-E néven emlegetett, tisztán elektromos új modell 2020-ban tömeggyártásba fog kerülni, tehát a gyártó egyértelműen nyitott az új trendek irányába. Nincs is ezzel baj, azzal pedig főleg nincs, hogy a 718-asból érkező legsportosabb változatba nem 4-, hanem 6-hengeres motor fog kerülni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!