szerző:
hvg.hu

Ezen jelzések láttán jót derülhetünk, és egyben felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ezt akkor így mégis hogyan gondolták a szakemberek?

Az útburkolatra felfestett jelek már csak olyanok, hogy a hosszú évek során megkopnak, alaposan veszítenek eredeti fényükből, és ilyenkor ugyebár jönnek az útszakasz fenntartói, akik gondoskodnak arról, hogy ezeket a jeleket mind a gyalogosok, mind pedig az autósok újfent jól lássák.

Az újbóli felfestés azonban a jelek szerint nem mindig sikerül hibátlanul: Dombóváron például egy hajszálnyit sűrűre vették a gyalogosátkelőhely zebracsíkjait:

©

A STOP-tábla mellé passzoló útburkolati STOP-felfestés sem tűnik egy alapvetően túl bonyolult szövegnek, azonban még ezt a négy betűt sem mindig sikerül a megfelelő sorrendben egymás mellé festeni, mint ahogy ezt ez a nagykanizsai példa jól ábrázolja:

©

Ha esetleg Olvasóinknak is vannak hasonló fotói, nagyon szívesen fogadjuk őket – köszönjük!

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!