szerző:
hvg.hu

A tolvaj a mozgó autóról próbálta meg elemelni a kerékpárt, még rohant is a kocsi után, hogy sikerüljön.

Az elsődleges szabály, hogy ha valaki kerékpárt akar szállítani az autójával, akkor rögzítse azt a vázhoz rendesen (na meg kérjen az autójára egy harmadik rendszámot – már ha még szükség van rá). Egy zötykölődősebb úton ugyanis könnyen leeshet, vagy csak annyira szétrázódik, hogy aztán szervizelésre lesz szükség.

Azonban nemcsak az úthibák miatt érdemes jól "lezárni" a bringát, és ezt most egy videó is bizonyítja. Az alábbi felvételt egy autós hátsó szélvédőjéhez szerelt fedélzeti kamera rögzítette, és jól látható, mennyire nincs biztonságban egy ilyen bringa az utakon.

A tolvaj az autó mögé tekert, majd kiszúrva, hogy egy drága biciklit visznek, menet megpróbálta kilazítani a rögzítést. Amikor pedig már azt gondolta, hogy közel a siker, nemes egyszerűséggel leugrott a sajátjáról és a kocsi után szaladva próbálta meg magáévá tenni a biciklit.

Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, szerencsére nem sikerült neki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!