szerző:
hvg.hu

Talán nem pont ez lesz az a távirányítós autó, amit a hobbival éppen csak ismerkedő gyermekünknek először fogunk megvásárolni.

Távirányítós autóból rengeteg féle és fajta létezik: a kezdőknek remek választás egy egyszerű 1:18-as méretarányú elektromos járgány, a haladók bátran nyithatnak az 1:10-es kategória felé, a haladók pedig akár 1:8-as vagy 1:6-os benzines kocsikkal is száguldozhatnak. Az igazán menők azonban nem adhatják alább egy 1:3-as méretarányú valódi behemótnál, mely azonban avatatlan kezekben akár életveszélyes fegyverré is változhat.

Ilyen például az alábbi videóban változatos körülmények mellett demózott Mammuth Rewarron. A magyarok által fejlesztett és gyártott távirányítós járgány közel 2 méter hosszú és 90 centiméter széles, a magassága pedig mintegy 75 centiméter. A mérlegen nem kevesebb mint 170 kilogrammot nyomó autó meghajtásáról egy egyhengeres négyütemű, 270 köbcebtiméteres benzinmotor gondoskodik, a száguldó modell gyors lefékezését pedig négy féktárcsa teszi lehetővé.

A 2,4 GHz-es távirányítóval együtt szállított Mammuth Rewarron jelenleg előrendelhető státuszban van: az 5250 dolláros (1,45 millió forint) különlegesség első példányait várhatóan az év végén vehetik majd át a vásárlók. Joggal mondhatjuk, hogy ennyi pénzből akár már egy valódi négykerekűbe is beülhetünk, de vajon azzal mernénk-e akkorákat ugratni, mint a Rewarronnal?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!