szerző:
hvg.hu

Lássuk, hogy 2017-ben mely autók fogyasztják a legkevesebbet és a legtöbbet, avagy a 2 literestől egészen a 20 liter feletti fogyasztásig.

Az amerikai kormányzat üzemanyagfogyasztás témakörrel foglalkozó hivatalos információforrása, a Fueleconomy.gov időről időre frissít egy listát a környezetre legkevesebb negatív hatást gyakorló, legkevesebbet fogyasztó autókról. A toplistán szereplő járművek az igen mesebeli értékeket produkáló európai NEDC helyett a sokkal szigorúbb és életszerűbb értékeket produkáló amerikai EPA szabvány alapján rangsorolja az autókat.

A 2017-es toplista abszolút első helyén az általunk éppen nemrégiben letesztelt Hyundai Ioniq Electric található, mely elektromos jármű 100 kilométeren átszámítva mintegy 2,1 liternyi üzemanyagot fogyaszt. A második helyen a 2,3 literes virtuális fogyasztású BMW i3 található, melyet a 2,4 literes fogyasztású Chevrolet Bolt követ a sorban.

A hatótávnövelős és plug-in hibrid meghajtású járművek közül a BMW i3 REX, a Toyota Prius Prime és a Chevrolet Volt szerepel a legjobban, melyek rendre 3,2, 3,6, illetve 3,7 liternyi üzemanyaggal érik be 100 kilométerre. A normál hibridek közül a Hyundai Ioniq Blue, a Toyota Prius Eco és a Hyundai Ioniq a legkevésbé szomjas, ezekkel az utókkal ugyanis rendre 4,9, 5, illetve 5,1 literes fogyasztási értékeket lehet produkálni.

©

A fogyasztás tekintetében eminens tanulók után következzenek az autóipar aktuális benzinpusztító bajnokai, vagyis a leggyorsabb sportkocsik. A legtöbbet fogyasztó autónak járó címen jelenleg négy autó osztozik: az Aston Martin V12 Vantage S, a Ferrari F12 tdf, a Lamborghini Aventador Coupe LP740-4, illetve a Lamborghini Aventador Roadster LP740-4, melyek közös vonása a 23,5 literes átlagfogyasztás.

Nincs mese, a fenevadakat etetni kell, az ezekben az autókban lévő 6-6,5 literes 12 hengeres benzinmotorok nem érik be ennél kevesebbel, még akkor sem, ha óvatosan tapossuk a gázpedált.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!