szerző:
hvg.hu

Két és fél millióért hirdetik ezt az elnöki autót, amelyben akár nyolc embert is lehet utaztatni.

Időről időre feltűnik a hazai használt autós kínálatban is pár gyöngyszem, mint például most ez az 1991-es Mercedes-Benz W 124 Pullman. A vajszínű kocsit egy 2,5 literes elnyűhetetlen dízel viszi, igaz nem túl acélos a 90 lóerős négyhengeres teljesítménye, de ez nem is egy menekülőautó.

©

Hanem a nyolcvanas évek második felének teljes luxusával ellátott minőségi élettér: bőr belsővel, ABS-el, tempomattal, villanyablakokkal és színezett üvegekkel. Az ilyesmin még legendásan háklis Putyin-elnök is ellágyuna, aki közismerten nagy rajongója a Pullman Mercedeseknek, igaz inkább az ilyen, NATO-szabvány szerint páncélozott Guard változatoknak.

A kocsin ugyan nincs forgalmi, de műszaki még van rá. Kár, hogy a mostani taxirendelet kritériumain elhullana.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!