szerző:
hvg.hu

Az XC90-es a világ egyik legbiztonságosabb járműve, de most ismét egy újabb apró probléma adódott vele.

A Volvo 2002-ben dobta piacra divatos SUV modelljét, az XC90-et, melynek második generációs kiadása 2014-ben látott napvilágot. Az aktuális Volvo XC90 a világ egyik legbiztonságosabb járműve, mely a közelmúltban az NHTSA és az IIHS szervezetek töréstesztjén is a lehető legjobb minősítést kapta, de kisebb problémák miatt időről időre biztonsági visszahívást jelentenek be vele kapcsolatban.

Az elmúlt évben egy a biztonsági övvel kapcsolatos visszahívásra került sor (az S60-nal, V60-nal, XC90-nel és S90-nel együtt), aztán idén az oldalsó függönylégzsák miatt kényszerült visszahívni a modellt a gyártó (az S90-nel és V90-nel együtt). Most pedig itt az újabb hasonló visszahívás, melynek kiváltó oka, hogy a harmadik sorban található jobb oldali ülésnél egy, a biztonsági öv visszahúzásához használt apró alkatrész kilazulhat.

Az Egyesült Államokban 1 305 autó érintett az üggyel kapcsolatban, ami ahhoz képest elhanyagolható mennyiség, hogy az országban egyedül tavaly több mint 32 000 darab Volvo XC90-et adtak el. Az érintett autók apró alkatrészét a helyi Volvo-szervizek természetesen ingyen kicserélik.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!