szerző:
hvg.hu

A nem éppen kedves, de találó gúnynévre azért remélhetőleg most nem szolgál rá az új über-Porsche.

700 lóerős az abszolút Porsche-esszenciát kínáló GT2 RS. Igazolásul, egy ügyes szpotot csináltak két nagy versenymúltú, a Porschéhez erősen köthető pilótával Walter Röhrllel és Mark Webberrel.

Az özvegycsinálónak is csúfolt brutális Porsche GT2 RS 2010 után került újra piacra, egy 3,8 literes duplaturbós erőforrással a hátsó részében, amely a 750 Nm-es maximális nyomatéka mellett 700 lóerőt kínál. Hét éve az előd még "csak" 620 lóerős volt.

A vízhűtéses intercoolerrel és hétsebességes PDK automataváltóval szerelt újdonság négykerék-hajtás nélkül is 2,9 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra, a 0-100 sprint pedig kevesebb mint 9 másodperc alatt abszolválható a segítségével. Az 1500 kilogrammnál könnyebb és 340 km/h végsebességű Porsche ára 260 ezer euró, vagyis átszámítva mintegy 80 millió forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!