szerző:
hvg.hu

A brit Regtransfers összeállított egy listát, amiből nemcsak az derül ki, hogy melyik márka vezeti az eladási listát a világ legtöbb országában, de az is, az egyes országokban melyik gyártót szeretik a legtöbben.

Érdekes infografikát tett közzé nemrég a brit Regtransfers nevű oldal. A beszámoló szerint tavaly az egész világon mintegy 88,1 millió autót adtak el a gyártók, ami már önmagában is komoly teljesítmény. Felmerül azonban a kérdés, melyik volt a leginkább kelendő márka.

Az összegzésük alapján toronymagasan nyert a Toyota, míg a második helyre a Volkswagen, harmadikra pedig a Ford jött be.

  1. Toyota – 49 ország
  2. Volkswagen – 14 ország
  3. Ford – 8 ország
  4. Renault – 6 ország
  5. Skoda – 6 ország
  6. Dacia – 5 ország
  7. Fiat – 5 ország

Íme, mindez térképen:

©

Az összesítésből természetesen Magyarország sem maradhatott ki. Ezek alapján hazánkban tavaly Suzukiból kelt el a legtöbb.

©

Az összesítés minden bizonnyal pontos, egy májusban készült felmérés még azt is megmondta, melyik modellből kelt el a legtöbb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!