szerző:
hvg.hu

A ma adható legtöbb luxus – körülbelül ez lehet a jelmondata a most leleplezett Phantomnak.

A hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot 2003-ban dobták piacra, és egészen idén év elejéig gyártották. A nyolcadik generációs Phantomot a potenciális vásárlók zárt ajtók mögött már április elején láthatták, azonban a hivatalos bejelentésre egészen mostanáig kellett várni. Nos, a kékvérű brit márka új zászlóshajó-modellje ilyen lett:
©

A hazánkban élő kanadai milliárdos, az őrült Ferrari-gyűjtő Josh Cartu egy nemrégiben nekünk adott interjúban elárulta, hogy már megrendelte az új Phantomot, melyet várhatóan 2018 márciusában fog átvenni. Ekkortól tehát már Budapest útjain is találkozhatunk majd a hatalmas luxusautóval.

©

Az új Phantom a korábbinál nagyobb és a frontrészbe jobban beleolvadó hűtőrácsot kapott, ami felett az elmaradhatatlan Spirit of Ecstasy szobor az eddiginél magasabban trónol. A lézer technológiára épülő fényszórók éjszaka is nappali világosságot képesek teremteni, és akár 600 méterre elvilágítanak. Az eleganciát fokozandó a motorháztetőn, az ablakok körül és a C-oszlopnál vastag, kézzel polírozott rozsdamentes acéldíszítések találhatók.

©

Az autó nemcsak kívül, hanem belül is teljesen megújult, így például említést érdemelnek a vadonatúj luxusfotelek, melyek mind elöl, mind hátul szuperkényelmes utazási élményt biztosítanak. A kézzel faragott fabetétekkel élesített műszerfalról természetesen nem hiányozhat a drága analóg óra, amitől nem messze két darab 12,3 colos digitális kijelző található.

©

A rendkívül halkan gördülő 22 colos gumikat kapott új Phantomban nem kevesebb mint 130 kilogrammnyi hangszigetelés rejtőzik. A világ jelenlegi leghalkabb autójának kikiáltott autó belterében 100 km/h tempó mellett 10 százalékkal kisebb a zaj, mint az előd esetében. A meghajtásról egy duplaturbós V12 erőforrás gondoskodik, mely 6,75 literes lökettérfogatból 563 lóerős teljesítményt és 900 Nm nyomatékot állít elő. Utóbbi már 1700-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

©

A légrugós és négykerék kormányzású új Rolls-Royce Phantom árát egyelőre sűrű homály fedi, de persze ez nem is lényeges szempont a vásárlóközönség számára.

©

 

©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!