szerző:
hvg.hu

Igaz, hogy a régi, normál Fiat 500-asból épült vagy négymillió darab, de ebből a változatból csak alig 300.

A Hexagon Classic bocsátja áruba ezt a Fiat 500 Gamine roadstert, amelyet 1971-ben gyártottak. A kocsiszekrényért a torinói Carozzeria Vignale felel.

Alfredo Vignale cége 1967 és ’71 között gyártotta ezeket a modelleket, amelyek mindegyike kétüléses nyitott tetős változat volt. Az 500-as Gamine-ekből összesen 300 darab készült nagyjából és érdekes módon ebből 200 jobbkormányos volt.

©
©

Az eladásra kínált darabban alig 20 ezer kilométer van, de elég siralmas állapotból kellett visszahozni a felújítás során.

Az apróság alig 3,02 méter hosszú a súlya 450 kilogramm és egy 500 köbcentis léghűtéses kéthengeres motor hajtja, amely a Fiat 500 Sportból származik. A 21 lóerős örömautó végsebessége még csúcskorában sem érte el a 100 km/h-t.

A kocsiért az árverező cég tulajdonképpen nem is megfizethetetlen 52 ezer dollár kikiáltási árat kér.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!