szerző:
hvg.hu

Ez a zuffenhauseni sportkocsi dupla időutazásra hív: egyrészt vissza a 70-es évekbe, másrészt előre abba a korba, amikor már a villanyautók fognak dominálni.

A mellékelt fotókon és videón látható ikonikus Porsche 911-es nem éppen tegnap, hanem még 1979-ben hagyta el a német gyártósort. A kétajtós sportkocsi farában eredetileg egy 3,2 literes lökettérfogatú benzinmotor rejtőzött, ez azonban nemrég kikerült a helyéről.

©

Az oldtimer 911-esbe ugyanis villanymotort szereltek, ezenkívül pedig a Tesla Roadsterből belepakoltak egy 54 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot. A kiváló boxerhang immár a múlté, mostantól maximum csak a kerekek gördülési zaját és a szél hangját lehet az utastérben hallani.

©

Ellenben a gyorsulás még a korábbinál is durvább: a tisztán elektromos meghajtású Porsche körülbelül 1 másodperccel rövidebb idő alatt lő ki állóhelyzetből 100-ra, mint benzinmotorral. És hogy mennyit megy el egy feltöltéssel a régi-új Porsche? Nos, a fejlesztők szerint óvatos gázpedálkezelés mellett akár 320 kilométer is benne lehet a pakliban.

Az aktuális 911-esből a közeljövőben egész biztosan nem készül tisztán, vagy részlegesen elektromos változat, viszont 2020-ban jön a Mission-E néven emlegetett Porsche villanyautó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.