szerző:
hvg.hu

Ez a zuffenhauseni sportkocsi dupla időutazásra hív: egyrészt vissza a 70-es évekbe, másrészt előre abba a korba, amikor már a villanyautók fognak dominálni.

A mellékelt fotókon és videón látható ikonikus Porsche 911-es nem éppen tegnap, hanem még 1979-ben hagyta el a német gyártósort. A kétajtós sportkocsi farában eredetileg egy 3,2 literes lökettérfogatú benzinmotor rejtőzött, ez azonban nemrég kikerült a helyéről.

©

Az oldtimer 911-esbe ugyanis villanymotort szereltek, ezenkívül pedig a Tesla Roadsterből belepakoltak egy 54 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot. A kiváló boxerhang immár a múlté, mostantól maximum csak a kerekek gördülési zaját és a szél hangját lehet az utastérben hallani.

©

Ellenben a gyorsulás még a korábbinál is durvább: a tisztán elektromos meghajtású Porsche körülbelül 1 másodperccel rövidebb idő alatt lő ki állóhelyzetből 100-ra, mint benzinmotorral. És hogy mennyit megy el egy feltöltéssel a régi-új Porsche? Nos, a fejlesztők szerint óvatos gázpedálkezelés mellett akár 320 kilométer is benne lehet a pakliban.

Az aktuális 911-esből a közeljövőben egész biztosan nem készül tisztán, vagy részlegesen elektromos változat, viszont 2020-ban jön a Mission-E néven emlegetett Porsche villanyautó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!